за сите нарачки чија вредност е поголема од 2990 ден.

- на сите нарачки во готово или со електронска платежна картичка

- во готово или со електронска платежна картичка.

Пребарај ја страната
Дали се врши конверзија на валутата при плаќање со платежна картичка?
Дали се врши конверзија на валутата при плаќање со платежна картичка?
Плаќање
18.05.2017.
Плаќање

Дали се врши конверзија на валутата при плаќање со платежна картичка?

18.05.2017.

Сите плаќања мораат да бидат направени во денари. Доколку се плаќа со платежна картичка од странски банки, денарскиот износ при трансакцијата ќе биде конвертиран по курсот на Народна Банка на Македонија, односно по курсот на операторите кои работат со платежната картичка (Банката).

Слични статии