Sport Vision е лидер во спортската малопродажба на Балканот. Основан е 1996 година како компанија чии основни трговски активности се: трговија, малопродажба и продажба на големо во областите на спортските индустрии. Денес Sport Vision има сега се 6000 вработени и застапен е во повеќе од 13 земји во регионот - Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија, Црна Гора, Северна Македонија, Албанија, Романија, Бугарија, Грција, Чешка, Словачка и Унгарија, а седиштето на компанијта се наоѓа во Белград.

Нашиот успех се заснова на професионализмот, доверливоста и иновациите кои ги вреднуваме и сакаме да ги понудиме на нашите клиенти, партнери, потрошувачи и работници.


Наши брендови и концепти

Како водечки малопродажен синџир во регионот, имаме стратешко партнерство со брендовите: Nike, adidas, Reebok, New Balance, The North Face, Helly Hansen, Under Armour, Converse, Colmar, Timberland… Покрај тоа, Sport Vision на свој сектор License со лиценцирани и дистрибутивни права за Champion, Umbro, Lotto, Ellesse и многу други брендови.

Во рамките на малопродажниот синџир, покрај Sport Vision мултибренд концептот, се наоѓаат и Buzz Sneaker Station, единствената дестинација за сите sneaker ентузијасти како и Sport Reality концептот, место за семејно пазарење.


Доверливост

Sport Vision е модерна компанија која се одликува со флексибилност, професионализам и динамична стратегија на развој. Од самото основање се позиционираше на пазарот со препознатливи брендови. Брзиот одговор на барањата на пазарот и професионалниот однос со потрошувачите и партнерите го дефинираше Sport Vision како компанија од доверба. Целта е да ја задржиме лидерската позиција во малопродажбата и да останеме инспирирани и активно поврзани со своите потрошувачи, клиенти и партнери низ единственото искуство на пазарење и дизајн на производи кои го потврдуваат стилот на нивните нови сопственици.


Придонес кон заедницата

Друштвена одговорност и соработка се обележја на културата на нашата компанија. Sport Vision ја исполнува својата одговорност кон друштвото препознавајќи ги потребите на младите таленти, децата на училишна возраст и осетливите категории. Активно вложуваме во развојот на спортот, ние сме горди партнери на многу професионални спортиски, клубови, кампови, теретани и многу млади луѓе кои имаат голем спортски потенцијал.

Оваа компанија функционира на етички и одржлив начин, занимавајќи се со еколошките и друштвените влијанија. Ние ја разбираме големината на одговорноста која ја имаме кон заедницата и затоа со сите сили се трудиме да направиме позитивно влијание во друштвото.