Производот може да се врати во рок од 15 дена од денот на приемот на пратката. Производот мора да бидe неоштетен и спакуван во неговото оригинално пакување со етикета. Пакуваните производи се враќаат кај нас преку брза пошта на адресата што ја добивате од наша страна на свој трошок. Во случај на враќање на роба или поврат на средства на купувач кој претходно платил со некоја од платежните картички, дел или во целост, а без оглед на причината за враќање, Sport Vision Online Shop има обврска враќањето на средства да го изврши исклучиво преку VISA, EC/MC и Maestro, што значи дека банката на барање на продавачот ќе изврши поврат на средствата на сметката на корисникот на картичката.

Откако курирската служба ќе ви ја достави пратката, ве молиме проверете го производот и доколку на него има видливи оштетувања (искинати делови или нагмечување) или производот не е во согласност со вашата нарачка, ве молиме да не побарате телефонски на бројот 02 3055 222 или да го пополните формуларот за поврат на средства на следниот линк и да ги наведете причините поради кои сакате да направите замена/враќање на пакетот. Ве молиме да не контактирате најдоцна во рок од 24 часа од приемот на пратката.

Кога ќе ги доставите потребните податоци, ќе се креира документација која ќе ви биде проследена со постапката за враќање на средствата на e-mail адресата што сте ја оставиле при креирање на нарачката. Повратот се врши исклучиво на горе наведениот начин, со уплата на тековната сметка во денари и не е можно да се испратат пари преку курир во готово.