за сите нарачки чија вредност е поголема од 2990 ден.

- на сите нарачки во готово или со електронска платежна картичка

- во готово или со електронска платежна картичка.

Пребарај ја страната

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ - ОБЛЕКА

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА МАШКА ADIDAS ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА S M L XL 2XL 3XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 88-94 95–102 103–111 112–121 122–132 133-144
ОБЕМ НА СТРУК 76–82 83–90 91–99 100–109 110–121 122-134
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 87–93 94–101 102–110 111–119 120–128 129-138

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ЖЕНСКА ADIDAS ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА XS S M L XL 2XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 77-82 83-88 89-94 95-101 102-109 110-118 
ОБЕМ НА СТРУК 61-66 67-72 73-78 79-85 86-94 95-104
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 86-91 92-97 98-103 104-110 111-117 118-125

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ДЕТСКА ADIDAS ОБЛЕКА (момчиња)
ГОЛЕМИНА 110 116 122 128 134 140 146 152 158 164 170 176
ОБЕМ НА ГРАДИ 56.5-58 58.5-60.5 61-63 63.5-64  64.5-67.5 68-71 71.5-74.5 75-78 78.5-82 82.5-86 86.5-89 89.5-91.5
ОБЕМ НА СТРУК 54.5-55 55.5-56 56.5-57 57.5-59 59.5-61.5 62-63.5 64-66  66.5-68 68.5-70.5 71-73 73.5-74.5 75-76.5
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 60.5-62 62.5-64 64.5-66 66.5-68 68.5-71 71.5-74.5 75-77.5 78-81 81.5-85 85.5-89 89.5-91.5 92-94

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ДЕТСКА ADIDAS ОБЛЕКА (девојчиња)
ГОЛЕМИНА 110 116 122 128 134 140 146 152 158 164 170
ОБЕМ НА ГРАДИ 56.5-58 58.5-60.5 61-63 63.5-64  65.5-68.5 69-71.5 72-75 75.5-78 78.5-80.5 81-82.5 83-87
ОБЕМ НА СТРУК 54.5-55 55.5-56 56.5-57 57.5-59 58.5-60 60.5-62 62.5-63.5 64-65.5 66-66.5 67-67.5 68-70
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 60.5-62 62.5-64 64.5-66 66.5-68 70.5-73.5 74-77 77.5-80.5 81-84 84.5-86 86.5-88 88.5-92

 

Напомена: Големините наведени во cm се наведени ориентациски, за да можете полесно и поточно да ја одберете потребната големина. Големините наведени во CM се превземени од спецификациите на производителот и постои можност за отстапки кај одредени модели.

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА МАШКА CHAMPION ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА S M L XL 2XL 3XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 82-91 92–101 102–111 112–122 123–132 133–142
ОБЕМ НА СТРУК 67–76 77–86 87–96 97–106 107–116 117–127

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ЖЕНСКА CHAMPION ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА XS S M L XL 2XL 3XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 78-81 82-86 87-91 92-99 100-105 106-111 112-116
ОБЕМ НА СТРУК 58-61 65-66 67-71 72-78 79-87 88-96 97-106
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 84-87 88-92 93-97 98-105 106-114 115-123 124-129

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ДЕТСКА CHAMPION ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА 3-4 години 5-6 години 7-8 години 9-10 години 11-12 години 13-14 години
VISINA 102-107 114-119 126-131 138-143 150-155 162-167

 

Напомена: Големините наведени во cm се наведени ориентациски, за да можете полесно и поточно да ја одберете потребната големина. Големините наведени во CM се превземени од спецификациите на производителот и постои можност за отстапки кај одредени модели.

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА МАШКА COLMAR ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА 44 46 48 50 52 54 56 58 60
ИНТ. XS S M M L L/XL XL XL/XXL XXL
ОБЕМ НА ГРАДИ 86-90 90-94 94-98 98-102 102-106 106-110 110-114 114-118 118-122
ОБЕМ НА СТРУК 72-76 76-80 80-84 88-92 92-96 96-100 100-104 104-108 108-112
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 88-92 92-96 96-100 100-104 104-108 108-112 112-116 116-120 120-124

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ЖЕНСКА COLMAR ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА 32 34 36 38 40 42 44
ИНТ. XXL XS S M L XL XXL
ОБЕМ НА ГРАДИ 78-82 82-86 86-90 90-94 94-98 98-102 102-106
ОБЕМ НА СТРУК 58-62 62-66 66-70 70-74 74-78 78-82 82-86
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 84-88 88-92 92-96 96-100 100-104 104-108 108-112

 

Напомена: Големините наведени во cm се наведени ориентациски, за да можете полесно и поточно да ја одберете потребната големина. Големините наведени во CM се превземени од спецификациите на производителот и постои можност за отстапки кај одредени модели.

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА МАШКА HELLY HANSEN ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА XS S M L XL 2XL 3XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 86-92 93-99 100-105 106-110 111-117 118-124 125-129
ОБЕМ НА СТРУК 72-79 80-85 86-92 93-98 99-103 104-108 109-115
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 86-92 93-99 100-105 106-110 111-117 118-124 125-129

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ЖЕНСКА HELLY HANSEN ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА XS S M L XL 2XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 76-83 84-89 90-95 96-102 103-107 108-112
ОБЕМ НА СТРУК 59-65 66-71 72-78 79-84 85-89 90-94
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 82-89 90-95 96-102 109-108 109-114 115-120

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ДЕТСКА HELLY HANSEN ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА 6 8 10 12 14 16
ОБЕМ НА ГРАДИ 61-65 66-71 72-78 79-84 85-92 92-97
ОБЕМ НА СТРУК 57-60 61-64 65-66 67-68 69-74 75-80
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 66-69 70-73 74-79 80-85 86-91 92

 

Напомена: Големините наведени во cm се наведени ориентациски, за да можете полесно и поточно да ја одберете потребната големина. Големините наведени во CM се превземени од спецификациите на производителот и постои можност за отстапки кај одредени модели.

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА МАШКА ICEPEAK ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА 44 46 48 50 52 54 56 58 60
ИНТ. XXS XS S M L XL 2XL 3XL 4L
ОБЕМ НА ГРАДИ 88 92 96 100 104 108 112 116 120
ОБЕМ НА СТРУК 73 78 83 88 93 98 103 108 113
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 92 96 100 104 108 112 116 116 120

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ЖЕНСКА ICEPEAK ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА 32 34 36 38 40 42 44 46 48
ОБЕМ НА ГРАДИ 76 80 84 88 92 96 100 104 110
ОБЕМ НА СТРУК 61 64 67 70 74 78 82 86 91
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 87 90 93 96 99 102 106 110 115

 

Напомена: Големините наведени во cm се наведени ориентациски, за да можете полесно и поточно да ја одберете потребната големина. Големините наведени во CM се превземени од спецификациите на производителот и постои можност за отстапки кај одредени модели.

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА МАШКА KILLTEC ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА INT. ГРАДИ СТРУК КОЛКОВИ
40 S 96 76 97
42 M 100 81 102
44 L 104 86 107
46 XL 108 91 96
48 XXL 112 96 114

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ЖЕНСКА KILLTEC ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА INT. ГРАДИ СТРУК КОЛКОВИ
34 S 84 76 89
36 S 89 84 97
38 M 94 89 99
40 M 99 94 102
42 L 104 99 109
44 L 107 102 112
46 XL 117 107 119

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ДЕТСКА KILLTEC ОБЛЕКА (момчиња)
ГОЛЕМИНА ГРАДИ СТРУК КОЛКОВИ
8 69 66.5 73.5
10 71 69 77.5
12 76 72 84
14 81 75 90
16 86 78.5 95

 

 
ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ДЕТСКА KILLTEC ОБЛЕКА (девојчиња)
ГОЛЕМИНА ГРАДИ СТРУК КОЛКОВИ
8 64 58.5 59
10 71 61 66
12 76 63.5 72
14 81 68.5 77
16 86 71 83

 

Напомена: Големините наведени во cm се наведени ориентациски, за да можете полесно и поточно да ја одберете потребната големина. Големините наведени во CM се превземени од спецификациите на производителот и постои можност за отстапки кај одредени модели.

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА МАШКА NIKE ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА S M L XL 2XL 3XL 4XL
ГРАДИ 88-96 96–104 104–112 112–124 124–136 136–148 147–160
СТРУК 73–81 81–89 89–97 97–109 109–121 121–133 133–145
КОЛКОВИ 88–96 96–104 104–112 112–120 120–128 128–136 136–145

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ЖЕНСКА NIKE ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА XS S M L XL 2XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 76-83 83-90 90-97 97-104 104-114 114-124
ОБЕМ НА СТРУК 60-67 67-74 74-81 81-88 88-98 98-108
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 84-91 91-98 98-105 105-112 112-120 120-128

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА NIKE ОБЛЕКА ЗА ТИНЕЈЏЕРИ (момчиња)
ГОЛЕМИНА XS S M L XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 64.5–66 66–69 69–75 75–81.5 81.5–88.5
ОБЕМ НА СТРУК 59.5–61.5 61.5–65 65–69 69–72.5 72.5–75.5
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 68.5–71 71–74.5 74.5–79.5 79.5–84.5 84.5–89.5

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА NIKE ОБЛЕКА ЗА ТИНЕЈЏЕРИ (девојчиња)
ГОЛЕМИНА XS S M L XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 64.5–66 66–69 69–75 75–85.5 85.5–92.5
ОБЕМ НА СТРУК 59.5–61 61–64 64–68 68–71.5 71.5–74.5
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 68.5–73 73–78.5 78.5–83.5 83.5–88.5 88.5–93.5

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА NIKE ОБЛЕКА ЗА МАЛИ ДЕЦА
ГОЛЕМИНА XS S M L XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 53–56 56–59 59–61 61–63 63–66
ОБЕМ НА СТРУК 54–56 56–58 58–59 59–60 60–61
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 56–59 59–61 61–63 63–66 66–70

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА NIKE ОБЛЕКА ЗА БЕБИЊА
ВОЗРАСТ ВО МЕСЕЦИ 0-3 3-6 6-9 9-12 12-18 18-24 24-36 36-48
ОБЕМ НА ГРАДИ 41–43 43–45 45–47 47–48 48–50 50–52 52–53 53-56
ОБЕМ НА СТРУК 42–45 45–47 47–48 48–50 50–52 52–54 54–54 54-56
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 42–45 45–47 47–48 48–50 50–52 52–54 54–56 56-59

 

Напомена: Големините наведени во cm се наведени ориентациски, за да можете полесно и поточно да ја одберете потребната големина. Големините наведени во CM се превземени од спецификациите на производителот и постои можност за отстапки кај одредени модели.

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА МАШКА UNDER ARMOUR ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА XS SM MD LG XL 2XL 3XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 76-81 86-92 96-102 106-112 116-122 127-132 137-142
ОБЕМ НА СТРУК 67-70 72-76 80-85 89-94 99-104 109-116 121-127
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 81-84 86-90 94-98 102-107 112-117 122-127 132-137

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ЖЕНСКА UNDER ARMOUR ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА XS SM MD LG XL 2XL
ОБЕМ НА ГРАДИ 83-85 88-90 93-95 99-103 107-110 114-118
ОБЕМ НА СТРУК 65-67 70-72 75-77 81-85 89-93 97-100
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 88-90 93-95 98-100 104-108 112-116 119-123

 

ТАБЕЛА СО ГОЛЕМИНИ ЗА ДЕТСКА UNDER ARMOUR ОБЛЕКА
ГОЛЕМИНА YXS YSM YMD YLG YXL
ОБЕМ НА ГРАДИ 61-64 66-69 72-76 80-85 90-95
ОБЕМ НА СТРУК 58-60 60-62 64-66 71-76 81-86
ОБЕМ НА КОЛКОВИ 64-66 70-72 76-81 86-91 97-102

 

Напомена: Големините наведени во cm се наведени ориентациски, за да можете полесно и поточно да ја одберете потребната големина. Големините наведени во CM се превземени од спецификациите на производителот и постои можност за отстапки кај одредени модели.