Sport Vision OUTLET е концепт на продажба на квалитетна спортска облека, обувки и опрема по поволни цени. Во трка за задоволување на потребите на потрошувачите и постојано пласирање на нови модели, отворен е OUTLET како простор каде секој непродаден производ од нова колекција, по само неколку месеци, останува да биде дел од асортиманот, но по поволна цена. Во Sport Vision OUTLET-от има голем избор на спортски обувки, облека и опрема за мажи, жени и деца како за наменски спортови (фудбал, трчање, тренинг, кошарка...) така и модни варијанти. Клучна карактеристика на овој тип на продавница е тое што спортски производи од претходните сезони се продаваат по извонредни цени (со попусти до 50% во однос на првата малопродажна цена). Истотака се карактеризираат со многу голема понуда во големи продажни простории, со многу пониски цени и добри погодности на плаќање.