Спорт Висион го претставува водечкиот ланец на мултибренд малопродажни продавници за спортска опрема, обувки и опрема во Македонија. Една од најважните карактеристики на продавница со ваков концепт е голем избор на модни обувки и облека, спортски обувки и облека за тренинг, справи и реквизити за вежбање.  Сите  малопродажни објекти  се наоѓаат на топ локации (во пешачки зони, прометни улици и популарни трговски центри) и сите објекти се препознатливи по модерниот ентериер, извонреден и широк асортиман, љубезен персонал и др