- Ocean Storm NEMEZIZ копачките ќе ги носат и Roberto Firmino & Julian Draxler - 

adidas Football ги претставува NEMEZIZ копачките во нови бои како најнова иновација на копачките. Дизајнирани да ги подобрат прерформансите на најагилните играчи, NEMEZIZ копачките се инспирирани од траките кои овозможуваат сигурност, стабилност и прилагодливост. Овие едноставни карактеристики на копачките се видливи низ AGILITYBANDAGE, која се карактеризира со револуционерната TORSIONTAPES технологија која дава стабилност на стапалото и обезбедува совршено „триење“.

TORSIONFRAME ѓонот има лесна конструкција и TORSIONRIBS како би се обезбедила снажна поддршка, што е клучна карактеристика за подвижноста и брзината. Новата AGILITYKNIT 2.0 плетена структура овозможува мек директен контакт, како и прилагодливо лесно чувство на нозете. Копачките се достапни во новите впечатливи бои – темно сино и тиркизнa со препознатливите три црти на adidas во жолта боја.

За да го почувствувате истото ниво на подвижност во било кои околности, Ocean Storm NEMEZIZ копачките се достапни во верзии за тврда подлога како и улица. Во боите како и верзијата за на терен, копачките за тврда подлога и улица ги имаат истите карактеристики - TORSIONTAPES и AGILITYKNIT 2.0, овозмижувајќи им на играчите можност да ја покажат својата подвижност во балонот или на улицата.

Ocean Storm NEMEZIZ колекцијата е достапна во продавницата на Sport Vision во Скопје City Mall како и на Online shop.